Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου Γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου...

πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου Γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου...


ΠΑΣΤΑ
Για 16 πάστες
6 αυγά
6 κσ κοφτές αλεύρι
6 κσ ζάχαρη
4 κσ κακάο γεμάτες
4 κσ σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κγ κοφτά μπεηκιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κσ κονιάκ ή άλλο ποτό
1 κγ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώνουν καλά, ρίχνω τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που έχω κοσκινισει με το κακάο και το μπεηκιν. Ανακατεύω απαλά με μαριζ και προσθέτω το σπορέλαιο.. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35χ30 περίπου και ψήνω αντίσταση 180 για 10 λεπτά.Όσο ψήνετε το γλυκό ετοιμάζω το σιρόπι 2-3 λεπτά κατεβάζω και προσθέτω το κονιάκ. Περιχύνω με καυτό σιρόπι καυτό γλυκό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 μορφατ κρύες από το ψυγείο
1 ζαχαρούχο και 1 βανίλια.
Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγί ρίχνω το ζαχάρουχο και απλώνω στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει καλά.

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρμ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρμ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο πλήρες
1 κσ μέλι.
Βράζω το γάλα το ρίχνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω το μέλι ανακατεύω. Αφήνω λίγο να κρυώσει και Περιχύνω το γλυκό απλώνω και στολιζω με λευκή σοκολάτα.
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou

loading...