Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Αφράτο- Ρεβανί-Ραβανί - με ινδοκάρυδο και κρέμα !!! Γευστικότατο και μυρωδάτο !!!

Αφράτο- Ρεβανί-Ραβανί - με ινδοκάρυδο και κρέμα !!! Γευστικότατο και μυρωδάτο !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ(ΡΕΒΑΝΙ):
250 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ,
200 γραμμάρια.ζάχαρη,
200 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
1 μπέικιν παουντερ,
2 βανίλιες,
5 αυγά,
70 γραμμάρια
 Ινδοκάρυδο
ξύσμα ενός λεμονιού

Χτυπάμε λιωμένο το βούτυρο με την ζάχαρη.6 λεπτά.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών,γιαούρτι,ξύσμα,έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια αυγών με.λίγο αλάτι σε μια απαλή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα τέλος μπεικιν,καρύδα και σιμιγδάλι.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμάρια νερό,
500 γραμμάρια.ζάχαρη,
1 φλούδα λεμονιού

Βράζουμε να δέσει.
Σιροπιάζομαι καυτό γλυκό,καυτό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές.της σούπας.αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της.σούπας βούτυρο,
2 κρόκους αυγών,
50 γραμμάρια ινδοκάρυδο

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι διαλυμένα σε.λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Προσθέτουμε,βανίλια,βούτυρο,και ινδοκάρυδο!
Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε στο γλυκό μας και διακοσμούμε με ινδοκάρυδο!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"

loading...