Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Η πιο εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο! Θα γλείψετε μέχρι και το ταψί!

Μοιάζει με την μουσούντα,θα έλεγα αλλά όχι η μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται αλλιώς
και επειδή η μουσούντα είναι παραδοσιακή πίτα προτίμησα να της δώσω ένα απλό αληθινό όνομα της «ψευτοσπανακόπιτας» αυτής γιατί και εύκολη είναι και φύλλο δεν έχει αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικά νόστιμη!

Υλικά:

600 gr. φυλλα σπανάκι
1 μικρό ματσάκι άνηθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 gr. τυρί φέτα
3 μεγάλα αυγά
250 ml. γάλα εβαπορέ
200 ml. νερό
100 gr. βούτυρο
3½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
> Επιπλέον θα Χρειαστείτε
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Πλένουμε καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι.

Το βάζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε αλάτι.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι να μαραθεί και το βάζουμε σε τρυπητό να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά με το γάλα και το νερό,προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη και λίγο αλάτι,προσεκτικά γιατί η φέτα θα βγάλει αλμύρα.

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο(όχι ζεστό).
Πρέπει να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό,οπότε ανάλογα άν χρειάζετε προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
Τέλος αναμειγνύουμε στον χυλό την φέτα θρυμματισμένη.
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα.
Χτυπάμε το 1 αυγό με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και απλώνουμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 180°C.

Πηγή:Fanky Cook

loading...