Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Κεμπάμπ! Εδώ και χρόνια φτιάχνω κεμπάμπ με μια συνταγή του Β. Δρίσκα! Γίνονται απίστευτα!

Κεμπάμπ! Εδώ και χρόνια φτιάχνω κεμπάμπ με μια συνταγή του Β. Δρίσκα! Γίνονται απίστευτα!


Υλικά
1 κιλό ανάμεικτος μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
4 κουτ. σούπας πέστο
2 κγ κύμινο
Ξύσμα δύο λεμονιών ή lime (εγώ βάζω lime)
Αλάτι
Πιπέρι
2 ασπράδια αυγών
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Γαλέτα ή βρεγμένο ψωμί (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω. Αν το μείγμα είναι λίγο αραιό, προσθέτω λίγη γαλέτα ή ψωμί βρεγμένο με νερό για να σφίξει ο κιμάς. Τα πλάθω στο σχήμα του κεμπάμπ και τα περνάω σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνω στο bbq ή στο γκριλ για όσο χρειαστεί ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 ´ περίπου.
Tonia basillakou

loading...