Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Τιραμισού"Υπέροχο Πεντανόστιμο Αγαπημένο υπέροχο γλυκό !!

Τιραμισού"Υπέροχο Πεντανόστιμο Αγαπημένο υπέροχο γλυκό !!


Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 φλιτζανάκι εσπρέσο δυνατός, μονός (ή 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη)
70 γρ. κονιάκ
500 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί που πωλείται σε κεσεδάκια σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
150 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
4 αυγά, τους κρόκους
4 αυγά, τα ασπράδια
κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση....

Μερίδες: 9, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 6 ώρες

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα (θα πάρει περίπου 20 λεπτά).

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα, σαν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε και προσθέτουμε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και το κονιάκ. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο ζεστό γάλα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι χωρίς να αφήνουμε κενά, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος. Αν χρειαστεί σπάμε μερικά για να καλυφθούν τυχόν κενά.

Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, ώστε να μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε σε κομμάτια. Ακόμα καλύτερα είναι αφήσουμε το τιραμισού ένα βράδυ, γιατί είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με κακάο

Καλή επιτυχία
Vivi Koutsila

loading...