Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Παραδοσιακό γλυκό Θεσσαλονίκης με σιροπιαστό φύλλο και πλούσια κρέμα !!!

ΤΡΊΓΩΝΑ(ΤΑ ΛΕΓΌΜΕΝΑ ΤΡΊΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΆΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ)
 ΔΙΑΚΟΣΜΗΜΈΝΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΊ!!


ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ:
 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΤΡΙΓΏΝΩΝ:
Παίρνουμε μπροστά μας τα φύλλα ,τα κόβουμε 3 λωρίδες,τα βάζουμε όλα το ένα πάνω στο άλλο και από αυτά ανά δυο σχηματίζουμε το τρίγωνο πως:
Τοποθετούμε την πρώτη λωρίδα,την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε πάνω την δεύτερη!
Τυλίγουμε σε τρίγωνο,το κόβουμε στην μέση,μόλις τελειώσουμε αυτήν την διαδικασία ,παίρνουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο τα κάνουμε μπαλιτσες και βάζουμε κάθε μια μέσα στο τρίγωνο!
Τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί,βουτυρώνοντας τα και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 λεπτά!
Τα αφήνουμε.να κρυώσουν!

ΚΡΈΜΑ:
1 λίτρο γάλα,
1 βανίλια,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κρόκους αυγών,
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι

Βάζουμε το γάλα,ζάχαρη και την βανίλια να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη΄.
Αφαιρούμε το γάλα από την φωτιά
Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι,ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα γάλα αυγών
Μόλις πήξει κατεβάζουμε
Αφήνουμε να κρυώσει

ΣΙΡΌΠΙΑ:
500 γραμμάρια ζάχαρη,
400 γραμμάρια νερό

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά,μόλις πάρει βράση 2 λεπτά το κατεβάζουμε
Σιροπιάζομαι τα τρίγωνα κρύα,ζεστό σιρόπι
Τα βουτάμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα,βγάζοντας το αλουμινόχαρτο
Μόλις κρυβόσουν γεμίζουμε με.κρύα κρέμα.
Διακοσμούμε άμα θέλουμε με φιστίκι και σαντιγί!!

Tzeni Tsanaktsidou

loading...