Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ευκολα και πολυ..

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ευκολα και πολυ


250 γρ. βούτυρο αγελάδος, θερμοκρασία δωματίου( 1 κούπα)
1,5 κούπες ζάχαρη
2 αβγά
1/2 κούπα γάλα σε θεμοκρασία δωματίου
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα 2 ακέρωτων πορτοκαλιών
4 δάκρυα μαστίχας Χίου κοπανισμένη
1/2 κ.γλ. κακουλέ κοπανισμένο
1,5 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
2 βανιλίνες
2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
1 αβγό για το άλειμμα

Χτυπάμε για 10 λεπτά το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό, την ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τα αρωματικά διαλυμένα στο γάλα και ανακατεύουμε.
Αναμιγνύουμε το μπέϊκιν με το αλεύρι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο υγρό μείγμα.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
Προσοχή αν μας φανεί λίγο υγρή η ζύμη δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι το πλάθουμε στο χέρι σε μπαλάκι. Αν το ανοίξουμε σε κορδόνι και δεν σπάει, τότε είναι η ζύμη είναι έτοιμη. Εμένα μου πήρε κάτι λιγότερο από 1 κιλό.

Η ζύμη δεν θέλει πάρα πολύ ζύμωμα, γιατί θα αρχίσει να αποβάλλει λίπος από το βούτυρο.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.

Τασος Ζευγ

loading...