Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Κέικ λεμονιού... απλό, μαμαδίστικο, υπέροχο! Σνακ με τον καφέ, το γάλα ή την κρύα σοκολάτα...

Κέικ λεμονιού... απλό, μαμαδίστικο, υπέροχο! Σνακ με τον καφέ, το γάλα ή την κρύα σοκολάτα...


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη (ή 1 Βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή καστανή)
5 μέτρια αβγά (ή 4 μεγάλα)
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο (πλήρες ή light)
2-3 κ.σ. γιαούρτι φυσικό ή αριάνι
1 βανιλέτα
Χυμό από μισό λεμόνι
Ξύσμα από 1-2 λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε τη βανιλέτα, το χυμό από το μισό λεμόνι, το γιαούρτι (ή το αριάνι) και το ξύσμα λεμονιού.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ, το αλεύρι και το γάλα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά και σβήνουμε το μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Μπορούμε επίσης να καλύψουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε το μίγμα και το ψήνουμε για 45- 50 λεπτά, μέχρις ότου το μαχαίρι που θα βάλουμε μέσα να το βγάλουμε καθαρό.
Όταν το κέικ ψηθεί, το αφήνουμε αλλά 10 λεπτά στη φόρμα για να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε.
tantekiki.blogspot.gr

loading...