Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Σuνταγή για ελαιόψωμοΤην ίδια ζύμη χρησιμοποιώ για το καθημερινό μας ψωμάκι όπως και για πίτσα και είναι εύκολη, γρήγηρο και παράγει μαλακό ζουμερό ψωμάκι!!

ΣUνταγή για ελαιόψωμοΤην ίδια ζύμη χρησιμοποιώ για το καθημερινό μας ψωμάκι όπως και για πίτσα και είναι εύκολη, γρήγηρο και παράγει μαλακό ζουμερό ψωμάκι!!


Ελαιόψωμο με ντομάτα

Συνταγή
(Φτιάχνει 3 μικρά ή 2 μέτρια ψωμάκια)

3 1/2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. Αλάτι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 1/2 κ.γ. Ξηρή μαγιά
1 κ.γ. Ζάχαρη
1 1/4 κούπα χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
1/2 κούπα τοματοπελτέ
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ. Ρίγανη
1/4 κούπα νερό
1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να ετοιμάσουμε μια μαλακή ζύμη. Είναι έτοιμη όταν δεν κολάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μισή ή μία ώρα. Μπορούμε επίσης αν προτιμάμε να την ετοιμάσουμε απο το προηγούμενο βράδυ και να την κρατήσουμε στο φυγείο.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί η ντομάτα με το νερό και το λάδι.

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και την πλάθουμε μακρόστενη όπως στη φωτογραφία. Βάζουμε το 1/3 της γέμισης κατά μήκος και το τυλίγουνε μέσα στη λωρίδα της ζύμης μας.

Διπλώνουμε το ζυμάρι στη μέση και το γυρνάμε μια δυο φορές να γίνει το τυλιχτό αυτό σχήμα, το γνωστό και απο κουλουράκια.

Βάζουμε τα ψωμάκια μας σε λαδωμένο ταψάκι και τα ξανασκεπάζουμε να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 30-45 λεπτά.

Christina Sturrock

loading...